BusPlus Heerlen Samen eropuit BusPlus

non-profit organisatie
Vervoersdiensten

Veel ouderen zijn door een lichamelijke beperking of het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden. Zij willen er graag weert op uit om anderen te ontmoeten. De BusPlus Heerlen voorziet in deze behoefte en heeft als doel de dagelijkse sleur te doorbreken en met anderen samen iets leuks te ondernemen. Met dit busje kan men weer eens boodschappen gaan doen(winkelritjes) misschien een tochtje in de omgeving maken of een kleine excursie. Kortom: weer eens ergens heengaan. En omdat er in het busje acht personen mee kunnen, is het ontmoeten van andere mensen gegarandeerd.

Mede dankzij de gemeente Heerlen kon de bus aangekocht worden. Om de bus te laten rijden wordt een kleine bijdrage (4€ per maand van de deelnemers gevraagd) Ook wordt er gebruik gemaakt van sponsoren. Mocht U er eens op uit met BusPlus Heerlen, of kent U iemand die past binnen de doelgroep, neem dan contact met ons op. 045 2002439 van 09.30 tot 12.00 uur. De bus draait geheel op vrijwilligers. Er is geen winstoogmerk.

De reisjes zijn niet alleen bedoeld om ergens te komen, maar vooral om het sociale isolement(eenzaamheid) van bepaalde groepen ouderen te doorbreken. Eenzaamheid velen van onze doelgroep kunnen door hun leeftijd of een beperking zelf niet makkelijk de deur uit.

In de gemeente Heerlen behoort een kwart van het totale inwonersaantal (20686) tot deze groep. Wij willen hen leuke fijne dagen bezorgen.

Het is niet prettig om maar achter de geraniums te moeten zitten en te hopen dat er iemand komt.

Door de"BusPlus Heerlen" wordt hen de mogelijkheid geboden deel te nemen aan het sociale leven om naar een winkel of andere bestemming te gaan. Vooral samen iets doen geeft heel veel voldoening.

Chauffeur / begeleider haalt u op bij de deur en helpt u graag met in- en uitstappen. Vrijwilligers zorgen ook voor het programma. In de bus is ruimte voor rollators en soms ook voor een rolstoel.(inklapbaar)

Lid worden van BusPlus Heerlen ?? info 045 2002439

https://www.busplusheerlen.nl

facebook. BusplusHeerlen

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Rob Rörik
-14