Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

 1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
 2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
 3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145 Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl
Buurthuizen

Buurtpunt Aambosveld

Het buurtpunt is dé plek waar u terecht kunt voor een praatje of mee kunt doen aan activiteiten.

Kom ook naar het buurtpunt als u:

 • een vraag of probleem heeft waar u hulp bij nodig heeft;
 • vrijwilligerswerk zoekt;
 • zich zorgen maakt over een buurtgenoot?
 • de handen uit de mouwen wilt steken voor uw buurt;
 • vragen of ideeën heeft over de leefbaarheid in uw buurt.

Professionele hulp

Mocht er behoefte zijn aan meer deskundige inzet van hulp dan kunt u gewoon in het buurtpunt terecht. Want ook de vertrouwde gezichten van het sociale buurtteam met medewerkers van de zorg- en welzijnsinstellingen zijn en blijven bereikbaar via het buurtpunt.

Waar

Aambosveld 3 Heerlen

Waar

Aambosveld 3 Heerlen

Aanmelden

Patrick Smeets - psmeets@alcander.nl
Educatie

Edu-Coaching: hulp bij online onderwijs

Ben je of ken je iemand die in deze Corona tijd moeite heeft met school of studie? Als onderwijscoach bied ik coaching aan voor scholieren en studenten die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij online onderwijs.

Wat bied ik aan als edu-coach? 1-op-1 online coaching sessies; time management; Productiviteit & leertips; Motivatie boosts; Samen doelen stellen én behalen; Intensieve studiebegeleiding; Talentontwikkeling

Wie ben ik? Ik ben pas cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge met een Master in Onderwijskunde. Daarvóór rondde ik 3 Bachelor studies tegelijk af in 3 jaar tijd. Ik kan je helpen productief en gemotiveerd te blijven, school goed te plannen en het beste uit jezelf te halen!

Bij vragen en/of interesse kan je me e-mailen naar simone.eringfeld@gmail.com. Ik verzorg gratis intake gesprekken. Hartelijk dank!

Aanmelden

Simone Eringfeld - simone.eringfeld@gmail.com
Hulpverlening

Schuldhulpmaatje

Als je worstelt met je administratie en/of financiën, dan heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress, daardoor kan het geburen dat je niet meer helder kunt nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen met jou naar oplossingen te zoeken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Aanmelden is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmparkstad.nl (hulpvraag Heerlen) of bel 045-5602525. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken. Je kunt wekelijks op meerdere momenten, op verschillende locaties terecht. Mocht het nodig zijn, dan maken we een afspraak bij jou thuis.

Waar

Kruisstraat 103 Heerlen
Sport

Klimcentrum Neoliet

Klimcentrum

Waar

Stadionbaan 52 Heerlen
Gezondheid

GGD

De GGD Zuid Limburg is een gemeenschappelijke regeling, ingesteld door de 18 gemeenten in Zuid-Limburg. Gemeenten hebben de taak om de belangen op het gebied publieke gezondheid in hun gemeente te behartigen; zij bepalen het gezondheidsbeleid en voeren hierop regie. De Geneeskundige Gezondheidsdienst Zuid Limburg adviseert gemeenten, levert data en kennis, verbindt partijen en neemt initiatieven om de gezondheid van de Zuid-Limburgers te verbeteren. Ook zorgt de GGD voor de uitvoering van de wettelijke taken uit de Wet publieke gezondheid en de aanvullende taken die door de gemeenten aan de GGD zijn opgedragen."

Waar

Het Overloon 2 Heerlen
Buurthuizen

Buurtpunt The Break

In Heerlen vinden we het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen, met of zonder hulp van professionele organisaties. De buurtpunten spelen daarbij een belangrijke rol.

Buurtpunt The Break is dé plek in uw buurt waar u terecht kunt:

 • voor een praatje of een kop koffie;
 • met een idee voor uw buurt;
 • een vraag of probleem waar u hulp bij nodig heeft;
 • om mee te doen aan een activiteit;
 • als u zich zorgen maakt over een buurtgenoot.

Wat het ook is, in het buurtpunt zoeken we samen naar een antwoord of oplossing. Makkelijk en dichtbij!

Waar

Schandelermolenweg 24 Heerlen

Aanmelden

Jo Heeren - jheeren@alcander.nl
Activiteitencentrum

Jongerencentrum the Break

Jongerencentrum Break! is er voor jou! Een eigen chillplek, waar je na schooltijd en op een aantal avonden langs kunnen komen. Je kunt bij Break! hangen en chillen maar je ook meedoen met (het organiseren van) allerlei activiteiten en projecten zoals een Lan party, sport- en spel, meidenavond, een FIFA toernooi enz.

Maar Break! is ook een belangrijke plek waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je wordt gepest, je een maatschappelijke stage moet doen, je eenzaam voelt of als je gewoon een leuk idee hebt voor een activiteit. Je bent welkom in Break!

Waar

Schandelermolenweg 24 Heerlen

Aanmelden

Jeffrey Sprenger - jsprenger@jenshelpt.nl - 628750380
Sport

Sporting Heerlen

Voetbalclub omgeving Grasbroek

Waar

Boerhaavestraat 36 Heerlen
Basisscholen

Basisschool de Horizon

Basisschool in de wijk Grasbroek

Waar

Grasbroekerweg  Heerlen
Basisscholen

Basisschool Eikenderveld

Basisschool in de wijk Eikenderveld

Waar

Sint Angelastraat 11 Heerlen
Dansen

YnkD

"Sport- & Dansstudio YnkD. Als "New Kid On The Block" gestart, maar inmiddels dé plek in Heerlen voor al uw sportieve vragen! Middels 2 pijlers delen wij ons bedrijf enerzijds in als dansschool: Van HipHop tot Modern-Jazz, recreatief tot internationaal competitieniveau; Dansstudio YnkD biedt het allemaal. Al onze docenten zijn gediplomeerd in één of meerdere stijlen en hebben zelf ruime ervaring en successen behaald op Nederlandse-, Europese- en/of Wereldkampioenschappen. Daarnaast bieden wij ook een gevarieerd aanbod van diverse groepslessen & functionele training. Anderzijds staan wij bekend om onze "sportieve" evenementen organisatie! Van klein- tot grootschalige events, bij YnkD bent u aan het juiste adres voor een spetterende ervaring!"

Waar

Huskensweg 172 Heerlen

Aanmelden

Bart Keulers - info@ynkd.nl - 620141181
Zoom