Buurthuizen

Buurtpunt SamSam

Buurtpunt SamSam is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje of een vraag/probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar je kunt er ook terecht met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd, kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.

Waar

Mijnzetellaan 6
Heerlen
Buurthuizen

Buurtpunt Schandelen

Buurtpunt Schandelen is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje of een vraag/probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar je kunt er ook terecht met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd, kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.

 

Waar

Molenwei 500
Heerlen
Advies

Juridisch Loket

Juridisch advies en informatie. Kijk op onze website voor actuele openingstijden. Balie geopend vanaf dinsdag 12 april(!).

Waar

Maanplein 14
Heerlen
Activiteitencentrum

Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad

KBO Heerlen Stad is een afdeling van de landelijke Unie KBO (Katholieke Bond van Ouderen), een belangenvereniging met zo’n 250.000 leden. Op dit moment hebben wij zo'n 285 leden. KBO Heerlen Stad is opgericht op 20 oktober 1988 met als voornaamste doelstelling het behartigen van de belangen van ouderen. 

Door de grootte van de landelijke bond kan er veel invloed worden uitgeoefend op de politiek en andere instellingen. Hiernaast organiseren wij ook tal van activiteiten. Deze activiteiten kunt u ook vinden op deze website bij de Nieuwsbrief

Aanmelden

Creatief

Open inloop creatief

Ben jij creatief en wil je samen met anderen je creativiteit delen?

Elke vrijdag in buurtpunt The Break schandelermolenweg 24 in Heerlen.

is van 10-12 uur open inloop "Creatief"

(neem je eigen spullen mee)

(vooraf aanmelden per mail)

De koffie staat klaar!

Aanmelden

Sharon Vondenhoff - sharonvondenhoff@mgzl.nl
Ontspanningssport

BadmintonPlus

BadmintonPlus is voor recreatieve badmintonsporters in Parkstad Heerlen, Landgraaf en omgeving. Onder het toezicht van een spelleider streeft BadmintonPlus naar een sportieve en ontspannende activiteit.

Donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de gymzaal aan de Limburgiastraat te Heerlen.

De sportzaal ligt in stadsdeel Heerlen-Oost in de wijk Meezenbroek en maakt deel uit van de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) MSP. In hetzelfde gebouw ligt basisschool de Droomboom en buurtcentrum ’t Leienhoes. De gymzaal is geschikt voor school- en recreatief gebruik. Belijning is aangebracht voor badmintonvelden voor enkel- en dubbelspel. Er zijn twee kleedlokalen met douches, toiletten en een MIVA toilet.

Adres: Toegang via: Speelplein basisschool De Droomboom, Limburgiastraat 34, 6415 VT Heerlen.

Verdere info op de website van Badmintonplus: https://badmintonplus.nl

Waar

Limburgiastraat 34
Heerlen

Aanmelden

Wiel Bruns - informatie@badmintonplus.nl
Yoga

Yoga lessen

U kunt bij Cascade Yoga terecht voor uw indoor Hatha Yoga lessen en voor de bijzondere buitensessies waarbij we de mooiste plekjes in het Limburgse land bezoeken om daar te wandelen, yoga te beoefenen, en lekker te ontspannen of te mediteren.

Waar

Kloosterweg 1
Heerlen

Aanmelden

Paula Kersten - info@cascadeyoga.eu - 0651611775
Fitness

CrossFit Heerlen

CrossFit Heerlen biedt personal training in klein groepsverband. Spreek jou dit aan? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!

Waar

In de Cramer 23
Heerlen

Aanmelden

Danny Plesz - info@crossfitheerlen.nl - 0681027662
Verenigingen

V.V. De Eekheuëre

Carnavalsvereniging sinds 1975 in de wijk Eikenderveld bestaande uit onder andere;

 • Besjtuur
 • Road van Ellef
 • Jònkheed
 • Aod-Prinse
 • Eekheuërevrung (optochtgroep)

Èn ieder jaar ontzettend leuke activiteiten zoals;

 • Proklamasie
 • Kingerzitting
 • Groeët EekheuëreBal
 • Diealekviering
 • Poeffel Moeffel
 • Òptog
 • Sjpaszitting

Neem gerust eens een kijkje op onze website of onze FB-pagina als je op de hoogte wil blijven van al onze activiteiten of als je in contact met ons wil komen. Wie weet zien we elkaar snel; dat zouden we hartstikke tof vinden!

Aanmelden

V.V. De Eekheuëre - sikkretaris@eekheuere.nl
Dansen

Swing-inn

Dansschool Heerlen: Swing-inn

Aan het gezellige pleintje op de Morenhoek in Heerlen gaan al 35 jaar lang de voetjes van de vloer. Ruim 25 van die jaren danst Parkstad onder de vlag van Swing-inn, de dansschool in Heerlen waar professionele dansleraren het plezier van dansen met liefde delen. 

Een tweede thuis

Iedereen die geniet van dansen is welkom bij Swing-inn. “Swing-inn heeft zich ontwikkeld tot een plek waar mensen graag komen. We streven ernaar dat de dansschool aanvoelt als een tweede thuis. Bij ons kan iedereen genieten van dansen op zijn of haar eigen manier en die gelegenheid hopen we nog jarenlang te kunnen bieden. Ons motto: Dance, enjoy the rhythm!

Aanmelden

Richard Kebeck - richard@swing-inn.nl - 0455711800
Bijeenkomsten

Groepsbegeleiding+

Groepsbegeleiding+ ; een aanbod van Heerlen-Standby! Onder leiding van 2 professionals staan we stil bij je de problemen die je tegenkomt in het dagelijks functioneren.

Aanmelden

Jim Reinders - j.reinders@zgtriade.nl - 0652047466
Meedoen

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

 1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
 2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
 3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Waar

Sittarderweg 145
Heerlen

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl
Buurthuizen

Buurtpunt Aambosveld

Buurtpunt Aambosveld is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje of een vraag/probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar je kunt er ook terecht met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd, kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.

Waar

Aambosveld 3
Heerlen

Aanmelden

Patrick Smeets - psmeets@alcander.nl
Educatie

Edu-Coaching: hulp bij online onderwijs

Ben je of ken je iemand die in deze Corona tijd moeite heeft met school of studie? Als onderwijscoach bied ik coaching aan voor scholieren en studenten die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij online onderwijs.

Wat bied ik aan als edu-coach? 1-op-1 online coaching sessies; time management; Productiviteit & leertips; Motivatie boosts; Samen doelen stellen én behalen; Intensieve studiebegeleiding; Talentontwikkeling

Wie ben ik? Ik ben pas cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge met een Master in Onderwijskunde. Daarvóór rondde ik 3 Bachelor studies tegelijk af in 3 jaar tijd. Ik kan je helpen productief en gemotiveerd te blijven, school goed te plannen en het beste uit jezelf te halen!

Bij vragen en/of interesse kan je me e-mailen naar simone.eringfeld@gmail.com. Ik verzorg gratis intake gesprekken. Hartelijk dank!

Aanmelden

Simone Eringfeld - simone.eringfeld@gmail.com
Hulpverlening

Schuldhulpmaatje

Als je worstelt met je administratie en/of financiën, dan heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress, daardoor kan het geburen dat je niet meer helder kunt nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen met jou naar oplossingen te zoeken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Aanmelden is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmparkstad.nl (hulpvraag Heerlen) of bel 045-5602525. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken. Je kunt wekelijks op meerdere momenten, op verschillende locaties terecht. Mocht het nodig zijn, dan maken we een afspraak bij jou thuis.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen
Sport

Klimcentrum Neoliet

Klimcentrum

Waar

Stadionbaan 52
Heerlen
Gezondheid

GGD

De GGD Zuid Limburg is een gemeenschappelijke regeling, ingesteld door de 18 gemeenten in Zuid-Limburg. Gemeenten hebben de taak om de belangen op het gebied publieke gezondheid in hun gemeente te behartigen; zij bepalen het gezondheidsbeleid en voeren hierop regie. De Geneeskundige Gezondheidsdienst Zuid Limburg adviseert gemeenten, levert data en kennis, verbindt partijen en neemt initiatieven om de gezondheid van de Zuid-Limburgers te verbeteren. Ook zorgt de GGD voor de uitvoering van de wettelijke taken uit de Wet publieke gezondheid en de aanvullende taken die door de gemeenten aan de GGD zijn opgedragen."

Waar

Het Overloon 2
Heerlen
Buurthuizen

Buurtpunt The Break

Buurtpunt The Break is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje of een vraag/probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar je kunt er ook terecht met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd, kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.

Waar

Schandelermolenweg 24
Heerlen

Aanmelden

Jo Heeren - jheeren@alcander.nl
Activiteitencentrum

Jongerencentrum the Break

Jongerencentrum Break! is er voor jou! Een eigen chillplek, waar je na schooltijd en op een aantal avonden langs kunnen komen. Je kunt bij Break! hangen en chillen maar je ook meedoen met (het organiseren van) allerlei activiteiten en projecten zoals een Lan party, sport- en spel, meidenavond, een FIFA toernooi enz.

Maar Break! is ook een belangrijke plek waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je wordt gepest, je een maatschappelijke stage moet doen, je eenzaam voelt of als je gewoon een leuk idee hebt voor een activiteit. Je bent welkom in Break!

Waar

Schandelermolenweg 24
Heerlen

Aanmelden

Jeffrey Sprenger - jsprenger@jenshelpt.nl - 628750380
Sport

Sporting Heerlen

Voetbalclub omgeving Grasbroek

Waar

Boerhaavestraat 36
Heerlen
Basisscholen

Basisschool de Horizon

Basisschool in de wijk Grasbroek

Waar

Grasbroekerweg
Heerlen
Basisscholen

Basisschool Eikenderveld

Basisschool in de wijk Eikenderveld

Waar

Sint Angelastraat 11
Heerlen
Basisscholen

Basisschool de Wegwijzer

Basisschool in de wijk Zeswegen

Waar

Mijnzetellaan 4
Heerlen
Basisscholen

OBS de Droomboom

Basisschool in de wijk Meezenbroek.

Waar

Limburgiastraat 36
Heerlen
Activiteitencentrum

Moedercentrum de Heksenketel

Mc de Heksenketel is een multicultureel vrouwencentrum, gericht op maatschappelijke participatie voor vrouwen (mannen ook welkom) in Zeswegen te Heerlen.

Waar

Mijnzetellaan 6
Heerlen

Aanmelden

Nicole Moutarde - nicole.deheksenketel@gmail.com - 045 572 3372
Peutercentra

Peuterspeelzaal Kiddooh

De kernopdracht van de peuteropvang in Heerlen en Hoensbroek is om zoveel mogelijk kinderen een goede start te bieden in het basisonderwijs. POVH legt daarbij de nadruk op voorlezen, gezond eten en drinken en bewegen. De peuteropvang is dan ook de ideale voorbereiding op de basisschool.

 

Waar

Mijnzetellaan 2
Heerlen

Aanmelden

Psz Heerlen - info@peuterspeelzaalwerk.nl - 06 83968281
Kinderopvang

Kinderopvang SMILE

Kinderopvang 'Smile' biedt kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-13 jaar.

Bij ons staat uw kind centraal en zorgen we altijd voor opvang op maat.

Voor ons is goed contact tussen de pedagogisch medewerker en de ouder/verzorger heel belangrijk.

Want: als u zich goed voelt, zal uw kind dat ook zeker doen.

Zo kunt u met een gerust hart, gezin en werk of studie combineren

Waar

Mijnzetellaan 2
Heerlen

Aanmelden

Angelique Pozun - info@kdvsmile.nl - 06 43623033
Activiteitencentrum

Radar Jeugd

SamSam is een unieke vorm van buitenschoolse opvang en is speciaal voor pubers. 

In de groep zitten kinderen (in de leeftijd van 10 tot 18 jaar) die een achterstand hebben in hun ontwikkeling of een (licht) verstandelijke beperking. Extra aandacht en begeleiding en een vrijetijdsinvulling die afgestemd is op hun behoefte en leeftijd geeft deze kinderen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo. Het voordeel van SamSam is dat de tieners dichtbij huis de juiste ondersteuning krijgen en dat in het gebouw ook de basisschool is gevestigd. Dit maakt de samenwerking een stuk makkelijker. 

Waar

Mijnzetellaan 6
Heerlen

Aanmelden

Nicolle - clientloket@radra.org - 883505002
Welzijn

Heerlen Mijn Stad

Heerlen Mijn Stad is de centrumorganisatie (stichting) ter promotie van de stad Heerlen. Bij alles wat we doen staat beleving centraal zodat bezoekers graag naar onze stad komen, bewoners er graag wonen en bedrijven er goed zaken kunnen doen. Wij werken hierbij altijd samen met één of meer partijen; gemeente, ondernemers, onderwijs, partners, inwoners of jou!

Waar denken wij aan bij beleving?

Sfeerverlichting, mooie aankleding per seizoen en muziek in de (winkel)straten. Maar ook leuke acties waardoor je graag komt winkelen in Heerlen of toffe evenementen horen hierbij. Daarbij geven we ook altijd een podium aan de vaste waarden waaronder; winkelshorecacultuur en street art. Eigenlijk alles wat het leuk maakt om naar onze stad te komen!

Waar

Bongerd 38
Heerlen

Aanmelden

info@heerlenmijnstad.com
Welzijn

Maankwartier Heerlen

Maankwartier is een nieuw stadsdeel. Het verbindt het noordelijk en zuidelijk deel van de stad door middel van een nieuw NS station. Jaarlijks passeren hier 9 miljoen mensen met uiteenlopende bestemmingen. Wonen, werken, reizen, winkelen; al deze functies komen bij elkaar.

Aanmelden

K. Huijsmans - k.huijsmans@heerlen.nl
Wijkverenigingen

Stichting Bewonersraad Heerlen Centrum

In de jaren rond de eeuwwisseling starten enkele personen in het Centrum “De Stichting Bewonersraad Heerlen Centrum”, omdat men zich als bewoners genegeerd voelde. Er was veel overlast, leegstand, verloedering en onveiligheid in de binnenstad. In de pogingen om dit te bestrijden waren er tussen de verschillende partijen heel veel verschillende en vaak zelfs tegenstrijdige belangen. En wie neemt het dan naast en tegenover de gemeente, de politie, de ondernemers, de horeca, de evenementenorganisaties en makelaars op voor de bewoners? Niemand dus. Er was geen regie van welke organisatie of instantie dan ook om tot een vorm van samenwerking te komen, waarbij ook de belangen van de bewoners serieus werden genomen. Een aantal bewoners besloten dus om er zelf voor te gaan knokken. En gaandeweg heeft de Bewonersraad zich op deze wijze een positie in de stad verworven en is er uiteindelijk ook subsidie gekomen vanuit het Buurtgericht Werken.

Inmiddels zijn wij in het Centrum al jaren een behoorlijk gerespecteerde partner, die – uiteraard vanuit het perspectief van de bewoners – oplossingsgericht wenst mee te denken over de ontwikkeling en het welzijn van Heerlen.

Aanmelden

Ger Bischops - gerbischops@bewonersraadhc.nl
Wijkverenigingen

Buurtorganisatie GMS

GMS is een van de oudere buurten van Heerlen. Sinds de sluiting van de mijnen heeft GMS zich ontwikkeld tot een gevarieerde woonbuurt. Om een beetje gezelligheid in de buurt te creëren houden wij verschillende activiteiten voor jong en oud.

Aanmelden

Yvonne Heumann - secretaris@buurtorganisatie.nl
Buurtinitiatief

vrouwengroep

wij komen iedere vrijdag ochtend bij elkaar om de week door te nemen. Samen, ontmoeting, ontspanning is ons motto

Waar

Markiesstraat
Heerlen
Activiteitencentrum

Bewonersraad Eikenderveld

De bewonersraad heeft als doel het bevorderen van de leefbaarheid. Ons motto is: Behoud het goede, verbeter waar mogelijk

Waar

Jonkerstraat 4
Heerlen

Aanmelden

Harry Franz - h.franz@kpnplanet.nl
Gezondheid

Zuyderland

bloed prikken in je buurt

Waar

Eikenderweg
Heerlen
Helpen

Zonnebloem

Zorgen voor de medemens die een extra stukje aandacht nodig hebben is de visie van de Zonnebloem; huisbezoek bij eenzame, uitstapjes, feestmiddagen

Waar

Markiesstraat
Heerlen

Aanmelden

Tiny Somers - tinsomrut36@hetnet.nl
Beweging

Heel Heerlen Beweegt

Een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners van Heerlen.

Heel Heerlen is in beweging en er gebeurt veel. Iedereen doet mee: van partners tot inwoners. Mensen in beweging brengen, daar doen we het voor. Ons team zorgt vol energie en dynamiek om nog meer mensen in beweging te brengen! Beweging brengt namelijk plezier en brengt mensen samen. Van jong tot oud, met en zonder beperking. Dat doen we samen met vitale verenigingen en maatschappelijke partners.

Aanmelden

Rachel De Bie - rdebie@alcander.nl - 0628511763
Pedicures

Pedicure

Pedicure met specialisatie medisch

Waar

Eikenderweg 8
Heerlen
Hulpverlening

JENS

JENS biedt preventieve en ambulante jeugdhulp Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.

JENS wil dat kinderen en jongeren sterk opgroeien en meedoen in hun eigen omgeving. Daarvoor organiseert JENS allerlei activiteiten in de buurt. Zoals leuke bezigheden na school óf leerzame activiteiten, maar ook ontmoetingsgroepen voor ouders. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk.Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld omdat kinderen en jongeren moeite hebben met denken of er sprake is van verdriet, boosheid of angst. Of bij gebruik van drugs of alcohol of teveel gamen. Dan biedt JENS begeleiding en behandeling. Dit doen we zoveel mogelijk in de eigen omgeving én samen met jou, je ouders, school en je buurt.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen

Aanmelden

Mariska van der Hoek - mvanderhoek@welzijnsgroep.nl
Buurtinitiatief

Bewonersraad Eikenderveld/ WVE

Wij organiseren 8 tot 10 x per jaar een activiteit voor volwassenen.

De activiteiten variëren van bloemschikken, tot street-art wandeling en van bierproeven tot handlettering.

Waar

Laanderstraat 108
Heerlen

Aanmelden

maanplein@outlook.com
Buurthuizen

Buurtpunt Markieshuis

Buurtpunt Markieshuis is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje of een vraag/probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar je kunt er ook terecht met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd, kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen.

Waar

Markiesstraat 5
Heerlen

Aanmelden

Ingrid Neven - ineven@alcander.nl
Zoom